Här presenteras några klassiska stensorter som är vanliga i gravstenar. Den svarta graniten är extra bra till just gravstenar då den är extra slittålig och klarar väder och vind bra under många år utan att ta alltför mycket skada. Det finns flera andra sorter och några kommer tillkomma inom kort.

Röd bohusgranit

En svensk granit som är vanlig i gravstenar. Som namnet antyder är denna stensort vanlig längs bohuskusten och svenska västkusten. Det finns en mångårig stenhuggartradition i kustbyar som Hunnebostrand med flera.

En annan populär boshusgranit är den grå båhusgraniten. Den är mycket vanlig även som byggsten, tex svensk gatusten mm.

Blue Labrador Pearl

Denna stensort är mycket vacker och i ljus kan man lätt få uppfattningen
av att den byter nyans.

Den räknas först och främst som en norsk granitsort. Den skiljer sig mycket från andra sorter och syns. Under senare år har den blivit allt vanligare som stensort till gravstenar.

Emerald Pearl

Emerald Pearl är ytterligare en granit från vårt grannland Norge.  Den påminner lite om föregående sort, men är mer svart. Den kan upplevas lite mattare även om även den är en s.k skimrande sten.

Nero Assoluto / Svart granit

Den svart graniten. ofta kallad Nero Assoluto, är en svart afrikansk kvalitetssten. Den är känd för att vara hård och tålig.

Mer information kommer senare.

Nero Impala

Även Nero Impala räknas som en svart granit, trots att den upplevs som mörkgrå med insprängd grå spräcklighet.

Den äkta Nero Impalan kommer även den från Afrika.

Ytterligare stensorter tillkommer inom kort.

/* Always have wp_footer() just before the closing * tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to reference JavaScript files. */ wp_footer(); ?>